Eternal növényi őssejtes kezelés

Eternal - Növényi eredetű őssejtek nanoliposzómákba zárva, ami extra hatékony bőrfiatalító összetevőivel táplálja és revitalizálja a bőr alatti szöveteket. Hosszan tartó öregedésgátlást biztosít.

Az Uttwiler Spätlauber egy olyan almafa típus, melyet a 18. században Svájcban termesztettek, rendkívül népszerű és keresett fajta volt, mivel az alma, amit termett, nagyon sokáig elállt. Napjainkban ezt a fajtát a kihalás veszélye fenyegeti. A Spätlauberből kivont őssejtek genetikai tanulmányozása azt a meglepő felfedezést hozta, hogy ez az almafa típus rendkívüli módon képes a regenerálódásra, ami egyben magyarázatot ad arra is, hogyan tudott ennyi időn keresztül fennmaradni. A természet ezen példáját alapul véve a SKEYNDOR forradalmasította a professzionális szépségápolást az Eternal termékcsalád megalkotásával. 

Ezek az első olyan kozmetikumok, amelyek növényi eredetű őssejtek felhasználásával készültek a tartós és hatékony bőrfiatalítás érdekében. 

A kozmetika ipar is elismerte az újdonságot, amiért a SKEYNDOR Eternal termékek 2008.-ban a leginnovatívabb hatóanyag díjat kapták.

Bőrünk külső hámrétege sejtek ezréből épül fel, amit csupán néhány száz „szuper sejt” állít elő nap mint nap. Ezek az őssejtek. Nélkülük bőrünk elveszítené a megújulásra való képességét. Az őssejteknek speciális anyagcseréje van, ezért ápolásukhoz különlegesen tápláló hatóanyagokra van szükség. A genetikai kutatások kimutatták, hogy ezen tápanyagok egy részét épp az olyan, hozzájuk hasonló „szuper sejtekben” találjuk meg, mint amilyenek például a növényi eredetű őssejtek.
Ezek a növényi mikrorészecskék elősegítik a külső hámréteg őssejtjeinek termelődését, fokozzák a bőrsejtek vitalitását és a hatóanyagok sejtekbe történő beépülését, ily módon segítenek megőrizni az idő előre haladtával is a bőr volumenét. Ezek a hatékony biológiai részecskék megvédik az őssejteket az olyan káros környezeti hatásoktól, mint pl. az UV sugárzás, fenntartják növekedésüket és meghosszabbítják élettartamukat.

A termékekben alkalmazott aktív hatóanyagok:

  • növényi eredetű nano-liposzómás őssejtek, melyek fokozzák a bőr természetes őssejtjeinek szaporodását; jambu kivonat, mely újraépíti a kollagén rostokat és elősegíti összetapadásukat a kötőszövettel;
  • tengeri édeskömény kivonat, mely a sejtosztódást szabályozza, hatékonyan méregteleníti az oxigénhiányos sejteket, és normalizálja a külső hámréteg sejtburjánzását.
  • tengeri levendula kivonat, mely gyors és erőteljes ránctalanító hatással bír;
  • farkasbab kivonat, mely tömöríti, feszesíti a bőrszövetet, tónusosabb arcvonalakat biztosít, növeli a bőr ellenálló képességét és fokozza a természetes kollagén képződést.

Az első átfogó professzionális őssejtes kezelés hosszan tartó hatással. A bőrfiatalító kezelési program minden olyan bőrtípus számára ajánlott, amelynek nagyfokú sejtmegújulásra van szükség. A sejtek regenerálását növényi eredetű nanoliposzómás őssejtek biztosítják, melyek használata minden olyan kezeléshez ajánlott, ahol hormonális változások okozzák a sejtek idő előtti öregedését.

A bőr letisztítása és peelingezése után a SKEYNDOR Radiance Renewing tisztító zselé alkalmazása után a növényi őssejtek biológiai oldatát összekeverjük egy áteresztőképesség fokozó szérummal, amit a bőr mély rétegeibe juttatjuk valamilyen gépi eljárással. Ezután az arcra helyezünk egy feszesítő-hűsítő szérummal átitatott gézlapot, amelyen gyengéd nyirokmasszázst végzünk. A kezelést egy vízzáró maszkkal fejezzük be.