POWER OXIGEN kezelés

A városias életvitelben az arcbőr 2 fő ellensége a szmog és a hypoxia (oxidatív stressz).

A légszennyező anyagok különböző kémiai összetételben lebegnek, méretük kisebb 2.5 mikronnál, ami azt jelenti, hogy 20-szor kisebbek a bőr pórusainál. E környezeti hatások legyengítik arcbőrünk természetes védekező mechanizmusát, csökkentik az antioxidáns tartalékokat (C és E vitamin, Glutation reduktáz enzimek) és a szövetek oxigén ellátását. A városi levegőben keringő légszennyező anyagok a pórusokba kerülve megmérgezik a sejtek anyagcseréjét és természetes működési funkcióit, mérgező hatásúak a szöveteinkre, oxidatív stresszt, vagyis hypoxiát okoznak, gyulladásokat idéznek elő.

Miért van szüksége a bőrnek oxigénre?

Az oxigén létszükség az energiatermeléshez és a sejtek működéséhez, a sejtek nem képesek oxigént tárolni, teljes mértékben a szervezet szállítási és diffúziós mechanizmusaitól függenek.

O2 az oxigén az élet

A magas szintű oxigenizáció szorosan kapcsolódik a jó egészségi állapothoz, az egészséges megjelenés nagyban függ a bőr színétől.

Az alacsony oxigén ellátottságú és szennyezett arcbőr által okozott elváltozások következményei a foltok megjelenése, az egyenetlen bőrszín kialakulása, a fényesség hiánya, a durva és puha bőr váltakozása, a kitágult, elszennyeződött pórusok, az irritáció és bőrpír megjelenése.

A SKEYNDOR - a városias életvitel arcbőrkárosító környezeti hatások elleni védekezés céljával - kifejlesztette a POWER OXYGEN O2 ARCBŐR PROGRAMOT ÉS SZENNYEZŐDÉS GÁTLÓ VÉDELEM PROFESSZIONÁLIS KOZMETIKAI ARCKEZELÉST, valamint az otthoni, mindennapos ápolásra a CITY POLLUTION BLOCK + O2 elnevezésű professzionális védelmet, ami oxigénnel látja el az arcbőrt, és olyan védőburkot képez rajta, ami védi a bőrt a szennyeződésekkel szemben.