Hidroabrázió bőrcsiszolás

Hidroabrázió, vízsugaras bőrfiatalító finomcsiszolás látványos eredménnyel

A hidroabrázió a jelenlegi leghatékonyabb precíz bőrcsiszolások egyike, e kontrollált mechanikai peeling alapelve, hogy a bőr legfelső, megvastagodott, elöregedett hámrétegének célzott és ellenőrzött eltávolításával új, fiatalos hámréteg képződésére serkenti a bőrt.

hidroabrázióhidroabrázió

E vízsugaras bőrfiatalító eljárás nagy előnye, hogy a mikrodermabrázióval szemben ezt a típusú kezelést nem kell tavasztól őszig szüneteltetni, hanem az erős napsugárzással jellemzett hónapokban is biztonsággal alkalmazható. (a mikrodermabrázió ugyanis olyan erőteljes mechanikai csiszolást végez az arcbőrünkön, amitől a tavasztól-őszig tartó erősebb napsugárzásos időszakban védtelenebbé és fényérzékennyé válna az arcbőrünk, ezért azt a fajta kezelést április végétől október közepéig még fényvédő krémek használata mellett sem szabad végezni, mert károsítja a bőrt!)

A hidrodermabrázió vízsugaras finomcsiszolás viszont amellett, hogy szintén hatásosan eltávolítja az elhalt hámsejteket és szaruréteget, – a csiszolást biztosító közeg, tehát a víz miatt - nem teszi kiszolgáltatottá az arcbőrt a napsugárzásnak oly mértékben, mint a mikrodermabrázió. Ezáltal, a hidroabráziós eljárásnak köszönhetően nem kell a nyári szezonra sem lemondani arcbőrünk elhalt hámrétegének eltávolításáról, amitől erőteljesebbé válik a bőr saját regenerációs folyamata, a normális, belülről kifelé lejátszódó sejtmegújulási, sejtpótlási folyamatok felgyorsulnak, így bőr látványosan megfiatalodik.

hidroabrázióhidroabrázió

Az IONTO-PEEL SONO kétfunkciós hidrodermabráziós készülék komplett arcápolási szolgáltatást tesz lehetővé. Alapfunkciója a vizes technikás bőrcsiszolás. Működése során gázbuborék-képződés jön létre, melyek a bőrön lévő folyadékkal érintkezve szétrobbannak és létrejön a víz porlasztása. A porlasztás következtében az elhalt hámsejtek fellazulnak, és könnyedén leválnak a bőrfelületéről, ami növeli a bőr hatóanyag-felvételét, fokozza a bőr vérbőségét, elősegíti a regenerálódását és revitalizációját, feszesíti a kötőszövetet a bőr diffúziós folyamatainak javításával. Ultrahang funkciója által célzott hatóanyag bejuttatás valósul meg, sejten belüli mikromasszást hoz létre, liftinghatást eredményez az arcon, javítja a bőr rugalmasságát, valamint hozzájárul a bőr megújulási folyamataihoz. A hidroabráziós eljárással nagy hatékonyságú kezeléseket végezhetünk akár érzékeny bőrök esetén is egész évben.

Kezelés után a bőr állapota megváltozik: üde, kisimult, tiszta és feszes lesz, valamint további hatóanyag felszívódást segíti elő.

 

A hidrodermabrázió tehát már önmagában is egy rendkívül eredményes, fájdalommentes bőrmegújító kozmetikai arckezelés, de további hasznossága, hogy emellett e bőrfiatalító csiszolást követően lényegesen könnyebben tudnak bejutni a kozmetikai hatóanyagok is a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel előre az értékes összetevőket.

Ezért a különböző hatóanyag bejuttató elektrokozmetikai kezelések - mint pl. a mezoterápia, elektroporáció, iontoforézis, ultrahang, rádiófrekvencia, hideglézer, stb. - hatékonyságát hihetetlen mértékben fokozza, ha e kezelések előtt hidrodermabráziót végzünk a megfiatalítani kívánt bőrön.

Testünket a bőrünk felszínén lévő vékony elhalt hámréteg védi meg a külső behatásokkal szemben, pl. víz, napfény, vegyi anyagok, stb. Ez a védelem olyannyira tökéletes, hogy sajnos a bőr számára szükséges anyagok, pl. vitaminok hidratáló, tápláló készítmények bejutását is megakadályozza a mélyebb rétegekbe.

Szervezetünk pótolja az arcunkat borító bőrfelületen lévő elhalt sejtjeinket új sejtek létrehozásával, hiszen a bőr élettani tulajdonsága, hogy folyamatosan új sejteket termel, mégpedig olyan formában, hogy az alsóbb rétegekben keletkező új sejtek, a bőr felszíne felé vándorolnak, közben fokozatosan elhalnak, kiszáradnak, majd normál esetben leválnak, hámlás formájában. E hámlási folyamat azonban viszonylag kevés embernél zajlik le ilyen tökéletes formában, és mivel az évek előrehaladtával a hámlási folyamat fokozatosan lelassul, ezáltal a bőr megvastagszik, szárazabb érzetet kelt. A bőrfelszín megvastagodása előfordulhat fiatalabb korban is, főképp a zsíros bőrtípusok velejárója, de különböző bőrbetegségek is okozhatják.

A precíz bőrcsiszolás nyomán a felső bőrrétegek, elhalt szarurétegek, hámsejtek célzott eltávolítása által a bazális rétegben felerősödik a fiatal, működőképes bőrsejtek képződése, az új bőrsejtek felfelé vándorolnak, és lépésről lépésre pótolják a lecsiszolt szöveteket.

A hidroabráziós kezelés hatékonyan elősegíti a bőrmegújulási folyamatot, pillanatok alatt eltávolítja a felszínről az elhalt sejteket, amivel jelentősen felgyorsítja az új, friss bőrsejtek kialakulását. Emiatt frissebbnek és egészségesebbnek tűnik a bőr, valamint ha a hidrodermabráziós kezelést több alkalommal megismétlik, a sejtek állandó megújulásának eredményeképpen csökkennek a ráncok, fogyási- és hízási csíkok (stria) és hegek.

A hidroabrázió egy modern, effektív módszer, amit a tisztító, bőrlégzést elősegítő és sejtmegújító hatásai miatt alkalmazunk a bőr hibáinak csökkentésére, felszíni pigmentfoltok, napkárosodások, hegek, finom ráncocskák, tág pórusok, durva bőr kezelésére. Lényege, hogy egy speciális kezelőfej, vákuum vagy sűrített levegő segítségével mikron-finomságúra őrölt alumínium-oxid kristályokat áramoltat a bőr felett, melyek magukkal ragadják az elhalt szarusejteket. A használt kristályok a szennyeződésekkel együtt egy cső rendszeren keresztül visszajutnak a készülék gyűjtőtartályába. A kezelés hatására a  bőr apróbb hibái láthatóan javulnak, intenzíven csökken a ráncok mélysége, a bőr egyenletessége pedig javul. Az eljárással a bőr felső, elöregedett sejtjeinek eltávolítását követően a bőr azonnal friss és üde lesz, a bőrfelszín simává és puhává válik, a bőr szövetének mikrocirkulációja intenzívebb lesz, ezáltal megfiatalítjuk a bőrt.

A hidrodermabrazió bőrfrissítő hatásán túl rendkívül előnyösen hasznosítható az is, hogy a ráépülő, bőrtápláló hatóanyag bejuttatását célzó elektrokozmetikai kezelések már egy tökéletesen előkészített bőrfelületen tudnak megtörténni, és így lényegesen könnyebben, szinte ellenállás nélkül tudnak bejutni a különböző hatóanyagok a mélyebb rétegekbe, mivel a felső, elhalt hámréteg a kezelést követően már nem akadályozza bejutásukat, és nem szívja fel az értékes összetevőket. Az eredmények így magasan felülmúlják a hagyományosnak mondható kozmetikai eszközökkel végzett kezelések eredményességét, mert rendkívül látványos és tartós eredményeket lehet elérni a kombinált elektrokozmetikai eljárások alkalmazásával.

A hidroabrázió önállóan is alkalmazható az öregedés jeleit mutató bőrön, durva, sérült bőrfelületen, mitesszeres, különösen aknés (kivéve, ha gyulladásban lévő), heges bőrökön, műtéti és égési hegek, szürke-dohányos, olajos, zsíros, napfény/uv/szolárium által károsított bőr esetén, valamint májfoltok, pigmentfoltok halványítására, terhességi csíkok finomítására, egyenetlen bőr textúra, ráncos és tágpórusú bőrök, valamint túlzott szarusodás esetén.

Javulás már az első alkalom után tapasztalható, a bőr puhább tapintású, üdébb színű, szinte lélegzik. Ahhoz azonban, hogy a bőr felszínéről a szükségtelenül megvastagodott, elhalt réteget eltávolítsuk, több alkalomra van szükség. A kezelések előrehaladtával tapasztalható, hogy a bőr szinte újjászületik, simább puhább tapintásúvá válik. A kozmetikai krémek, készítmények felszívódása, hatása lényegesen eredményesebb lesz. Mitesszeres bőr esetén a kellemetlen, zsíros hatás eltűnik, csökken. A pigment foltok eltűnnek, halványodnak.

A látványos eredmény érdekében kúraszerű kezelés ajánlott, ami 4-10 hidrodermabráziós kezelést jelent, nagyjából heti gyakorisággal ismételve a kezeléseket, ahol a kezelések száma elsősorban az adott bőr állapotától függ. A hidroabrázió hatásai hosszan tartóak, de nem véglegesek, ezért egy teljes kezeléssorozattal elért látványos eredmény megőrzéséért rendszeres utókezelés javasolt 2-3 havonta.

Ellenjavallat:   

gyulladásban lévő kiterjedt aknés felület, ekcéma, és egyéb a bőr gyulladásos, fertőző állapotaiban, hámhiány, anyajegyek esetén,

a bőrt átmenetileg vékonyító gyógyszerek, pl. Roacuttan szedése esetén, isotretinoin tartalmú gyógyszerek alkalmazása esetén

lázas állapot, betegségek

cukorbetegség

daganatos megbetegedések

terhesség

protézis a kezelt terület alatt

csontritkulás

lezajlott szívinfarktus esetén, ill. pacemaker közelében

vérzés, vérzéshajlam esetén alkalmazását kerülni kell