Iontoforézis

Iontoforézis a hidratáltabb bőrért                                                        

Az iontoforézis a hatóanyagok – állandó áram segítségével történő - egyenletes bevitelét teszi lehetővé, az eljárás a bőröregedés mindennapi hatásaival szemben fejti ki hatását.



Mialatt az elektródák között

az elektromosság ide-oda áramlik,

a kozmetikai szérumok hatóanyagát

a bőr felső rétegéből

a mélyebb rétegeibe húzza.


Az eljárás eredményeképp

a bőr hidratáltabb lesz,

a kisebb ráncok elhalványodnak,

kozmetikai hatóanyagok mélyebbre

jutnak.



Alkalmazása az általános kozmetikai kezelés értékes kiegészítője, előnyei sokrétűek:

·         hatóanyagok bevitele relatív magas koncentrációban a bőr mélyebb rétegeibe

·         vérkeringés és sejtanyagcsere javítása

·         bőr hidratálása belülről

·         bőr vízállományának javítása

·         bőr könnyebb befogadó képessége hatóanyagokkal szemben

·         ezáltal a kezelési siker javítása és gyorsítása

Az iontoforézishez több folyamat tartozik, lényege abból áll, hogy a hatóanyagok a galvánáram és az elektródák segítségével polaritásuknak megfelelően a bőrbe kerülnek, ionvándorlás történik. Három egymástól független folyamat történik egy iontoforézis alatt:

·         a kozmetikai hatás a termékektől függő, az alkalmazott hatóanyagokat gondosan meg kell vizsgálni és ki kell választani az adott bőrtípushoz,

·         a kémiai-fizikai hatás egy hatás a saját ionokra, amelyek ugyancsak vándorolni kezdenek,

·         az elektro-fizikai hatás, amely abból áll, hogy egy ionkoncentráció megy végbe a felhelyezett elektródákon. Az elektro-osmosis a folyadékrészecskék szállítását éri el, ezek a sejtmembránok jobb áteresztőképességét eredményezik bizonyos anyagok számára. A folyadék eltolódás a katód (-) irányába történik, ahol egy gyenge domborulatot tapasztalhatunk. A polaritás, amellyel dolgozunk, a bedolgozandó termékhez alkalmazkodik. A hatóanyagionok mindig az ellenpólus irányába vándorolnak, vagy az anionok az anódhoz (+) és a kationok a kationokhoz (-).

Összefoglalva az iontoforézisen a hatóanyagok egyenletes bevitelét állandó áram segítségével értjük. A kozmetikában alkalmazott intenzitással a tűrő-tartományon belül kerül alkalmazásra, nem meghaladva azt a szintet, amíg bizsergés érződik.

Az iontoforézis révén a vérellátás és az anyagok felszívódása fokozódik. Így lehetséges, hogy már egyszeri kezelés után is meggyőző kezelési hatások mutatkozzanak. A bevitt anyagok egy része elraktározódik a bőr alatt, és így hosszabb időn keresztül is kifejtik hatásukat.