Komplex elektroporáció

Komplex elektroporáció hideg-lézerrel kombinált módon, a  tökéletes arcfiatalítást eredményező, tű nélküli, fájdalommentes ráncfeltöltés

 

Az arcbőrön elérni kívánt sejtmegújítást és szöveti regenerálódást a professzionális high-tech gépekkel támogatott komplex elektrokozmetikai arcfiatalító eljárásokkal lehet elérni, ami a bőrfeszesítést teszi lehetővé fájdalom és altatás nélkül.  A mai nanotechnika segítségével  az elektroporációs eljárás  a hatóanyagokat a sejtmembránok hámsérülés nélküli megnyitásának segítségével, az apró csatornákon keresztül juttatja a kívánt területre és mindezt fájdalom, gyógyulási idő és kockázat nélkül. A komplex elektroporáció tovább növeli a kezelés szinergikus hatékonyságát azáltal, hogy az eljárás kiegészül hideg-lézerrel kombinált stimulációkkal.

 

A tű nélküli mezoterápia, más néven elektroporáció kifejezés arra utal, hogy egy speciális készülék segítségével megközelítően ugyanolyan hatékonyan lehet már bejuttatni a steril, analitikai tisztaságú hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegébe, az irhába, vagy akár még mélyebbre is a bőraljába, mint a hagyományos tűs mezoterápiás kezeléssel, vérzés nélkül és fájdalommentesen. Az elektroporációs eljárásnál a mezoterápiára való utalás másik oka az, hogy a készülék által kibocsátott speciális elektromágneses hullámok a tűs mezoterápiás megoldással a bőr szarurétegén nyitott szúrcsatornákhoz hasonlóan megnyitva a sejtmembránokon a szabad szemmel nem látható réseket, aprócska átmeneti csatornákat, virtuális nyílásokat hoznak létre a bőrfelszíntől a mélyebb rétegek felé. Ezeken keresztül a bőrre felvitt bármely hatóanyag - molekulasúlytól függetlenül - egyedülállóan hatékony módon, szabadon juthat be a kívánt területre, és szívódik fel a bőr legmélyebb rétegeiben fájdalom és mellékhatás mentesen. A sejtek ezután visszazáródnak és feltöltötten folytatják saját biológiai folyamatukat, tehát pont ott hat, ahol szükség van rá, és a hatóanyagokban rendkívül gazdag termékek tartós és látványos eredményt tudnak biztosítani.

 

Az elektroporáció sejtszintű penetrációt tesz lehetővé a mély szövetekben is, segítségével gyorsul a hámon, a faggyú- és a verejtékmirigyen keresztül a sejt közötti és a sejten belüli transz- és intercelluláris anyagvándorlás. A kezeléssel a mikro csatornákon keresztül a sejtekbe akár ionos, vagy nem ionos, különböző méretű víz- vagy zsíroldékony anyagok juthatnak jelentős mennyiségben. Miután a megnyílt csatornákon bejutottak az anyagok, a tranziens pórusok spontán záródnak a barrier természetes visszarendeződése révén, majd sejtszinten fejtik ki hatásukat, mivel a hatóanyagokat magukba szippantják a bőr sejtjei és azonnal elkezdik azok hasznosítását. E csodás új technológia segítségével  0,2-0,8 cm mélységben lehetséges a bőrre felvitt hatóanyagok bejuttatása a sejtekbe és a sejt közötti állományba, így a sejtszintű anyagfelvételt is tudja ez a módszer produkálni.

 

Az elektroporáció tehát egy non-invaziv eljárás, módszerével legyőzhető a hám védőrétegének záró funkciója, így más kezelésekhez képest lényegesen hatékonyabb eredmények érhetők el:

·         600 %-kal több hatóanyag juttatható a szarurétegbe,

·         1200 %-kal több a hámban,

·         4000 %-kal több a bőralatti kötőszövetekben.

Ez a kezelési eljárás a kozmetikai készítmények hatóanyagainak 90-95%-át a kiválasztott területbe juttatja, míg az általános krémek használatakor ez csak 3-5%. 

 

A komplex elektroporációs eljárás hatását a hideg-lézer kezeléssel egybekötve lehet a leghatékonyabb módon szinergikusan ötvözni, így a ma legkorszerűbb hatóanyag-beviteli módszerek együttes használata jelentősen felülmúlja az egyszerűbb, egyetlen technológiát kínáló eszközökben rejlő lehetőségeket, bőrfeszesítő hatása a ven­dég által azonnal észlelhető, szembetűnő változásokat és hosszú távú eredményeket is kínál. A bőr számára nélkülözhetetlen hatóanyagok széles skálája a szakember által felállított diagnózisnak és terápiás tervnek megfelelően valóban a bőr mélyebb rétegeibe jut, valódi hatóanyag-bejuttatási csatornák létrehozásával, míg a lézeres rásegítés a mély rétegekben a kollagén termelődésére van jótékony hatással.

 

A lézeres mezoterápiával azaz a hideg-lézeres kezeléssel kombinált elektroporációval eredményesebb kezelési eljárásra, intenzívebb hatóanyag bevitelre van lehetőség, amivel hatékonyan visszaállítható a bőr biológiai órája, visszaadva a természetes fiatalság látszatát. A kezelések eredményeként:

·         a bőr optimálisan hidratált lesz, a vízhiányos ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé válik,

·         tartós kúra esetén jelentősen csökkennek a száj, és a szem környéki ráncok,

·         a bőr minősége, struktúrája jelentősen javul, a kollagén és elasztin rostok intenzív termelődésének köszönhetően,

·         az öregedési folyamat lelassul, a bőr színe egyenletessé válik, ez egyébként a dohányzás következtében kialakult bőrhibáknál nagyon látványos hatást eredményez,

·         a kezelésnek nincsenek mellékhatásai, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyulladás, nincs gyógyulási idő, a kezelések közben a komfortérzet is kellemesnek mondható.

 

A kozmetikai komplex arcfiatalító kezelések közül leginkább az anti-ageing-, lifting- és ránckezeléseknél a bőrkép javítására, szemkörnyék ápolására, hidratálásra, táplálásra, bőrrenyheségre, bőrmegereszkedettségre, feszesítésre, valamint arc, nyak, dekoltázs és kézfej bőrének fénykárosodására, pigment foltok halványítására, az öregedés látható jeleinek lassítására alkalmazzuk, de mivel speciális hatóanyag beviteli lehetőséget teremt ez a kezelés, ezért hasznos a gyulladáscsökkentő szerek bejuttatására, aknés, rosaceás bőröknél, zsíros, gyulladásra hajlamos bőrre is

 

A megereszkedett, laza bőr, a finomabb ráncok is sikerrel kezelhetők ezzel a módszerrel, aminek hatására az arckontúr feszesebbé válik, tartósan megszűnik a feszítő, száraz érzés, a megereszkedett bőr teltebb lesz, az egyenetlenségek feltöltődnek. A kezelt területen a bőrszövet alkotóelemeiben minőségi és mennyiségi változások mennek végbe, végeredménye a bőrszerkezet visszafiatalodása. A kollagén és elasztin rostok dehidratációja mérséklődik, szintézisük fokozódik, a bőrszerkezet újjáépül, a kötőszövet megfiatalodik. Antioxidánsok, vitamin komplexek bejuttatásával a sejtek rejuvenációja érhető el. Az elektroporációs, más nevén tű nélküli mezoterápiás kezelés arcemelő – mezolifting - hatása azonnal látható és tapintható. 

A bőr állapotától függően célszerű a kezeléseket kúraszerűen alkalmazni. A bőr állapotától és a diagnosztikától függően 4-6-8 alkalomból álló kezelőkúrákat javasoljunk. A kúrák eredménye azonnal látható és tapintható. A bőrszerkezet folyamatos újjáépülése mellett a mikro ráncok kisimulása és a mélyebb mimikai ráncok halványulása figyelhető meg. A kúrák ideje alatt javasolt az otthoni ápoló szérumok rendszeres használata.

A kúrák eredményeképpen mellékhatások nélküli tökéletes kozmetikai „arcszobrászat” valósul meg. Az intenzív arckezelő kúrák eredményét havonta egy alkalmas fenntartó kezeléssel tehetjük tartóssá. Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem akarják tétlenül nézni, hogy a bőrük megöregedjen, vagy a már kialakult problémák ellen tartós, de nem drasztikus megoldást keresnek. A legelső, apró jelek megjelenésétől - akár 25-30 éves kor körül - érdemes évente 1-1 kúrát beiktatni, hogy a bőr megőrizze fiatalságát.

Kezelés előtt aznap tilos az edzés, a szauna és a szolárium, kezelés után aznap már nem lehet edzeni, szaunázni, és 48 órán át tartózkodni kell a napozástól, szoláriumtól. A fertőzések elkerülése érdekében tilos a bőrt a kezelést követően kaparászni, dörzsölni, vakarni!

 

Ellenjavallatok

·         rákos betegség, sclerosis multiplex, epilepszia,

·         botox kezelés után 30 napig, ill. a botoxolt területet soha nem lehet kezelni,

·         hyaluronsavas implantátum, vagy injekciós betöltés után 4 hétig nem lehet kezelni az adott területen,

·         bőrbetegségek, lázas állapot, vírusos hasmenés, egyéb vírusos fertőzés, megbetegedés fennállása esetén,

·         autoimmun betegségeknél,

·         pacemaker, szívprobléma, és bármilyen egyéb implantátum esetén,

·         szemgolyó felett, és közvetlenül a szemgolyó környékén nem alkalmazható,

·         terhesség és fogkezelés ideje alatt, műtét után 40 napig.