Komplex mezoterápia

Komplex mezoterápia lokális dinamikus mikro masszázzsal (LDM) és ultrahanggal kombinálható módon, a  tökéletes arcfiatalító eredmény, fájdalommentes ráncfeltöltés

 

Az arcbőrön elérni kívánt sejtmegújítást

és szöveti regenerálódást a professzionális,

high-tech gépekkel támogatott

komplex elektrokozmetikai arcfiatalító

eljárásokkal lehet elérni,

ami a bőrfeszesítést teszi lehetővé fájdalom

és altatás nélkül. A komplex mezoterápia tovább növeli a kezelés szinergikus hatékonyságát azáltal, hogy az eljárás kiegészülhet az IONTO-SONO® effect, páratlan csúcstechnikai eszköz által nyújtott lokális dinamikus

mikro masszázzsal, és az egyedülálló módon három különböző frekvencián is működni képes, speciális ultrahanggal kombinált stimulációkkal.


A szaruréteg a bőr természetes védőköpenye, és azért felel, hogy aktív sejtjeivel védje az alatta található bőrrétegeket.

Azonban egyúttal számos aktív hatóanyag számára is megnehezíti, hogy teljes pozitív hatását kifejthesse ezekben a mélyebben fekvő bőrrétegekben, mert ahhoz, hogy kifejtsék teljes hatásukat, a tápanyagok, vitaminok és más alapvető anyagoknak át kellene hatolniuk a bőr gátján.

Az IONTO-MESO komfortrendszer viszont lehetővé teszi, hogy a bőrgátként funkcionáló szarurétegen való finom áthatolással olyan hatóanyagokat juttathassunk a bőrbe, mint például a hialuronát.

A finoman párnázott, parányi műanyag tűhegyeket tartalmazó egyszer használatos, steril MESO-Pad segítségével az apró mikroszkopikus méretű tűhegyecskék finoman megnyitják a bőrgátat, gyengéden és kíméletesen áthatolnak a bőrgáton, egyenletes mélységgel épp csak addig, hogy a hatóanyagok a mélyebb bőrrétegekbe juthassanak, elősegítve ezzel a bevitt hatóanyagok hasznos felszívódását. A stratum corneumban keletkező mikro nyílások így utat nyitnak az aktív hatóanyagoknak (pl. Hyaluron anti-ageing hatóanyag), és a bőrgátat közvetlen és hatékony módon átlépve, mélyebbre bejutva a bőrben a koncentrált, gazdag hatóanyagok a mélyebb bőrrétegekben szívódhatnak fel, ahol aztán kibontakoztathatják speciális tulajdonságaikat, melyek hozzájárulnak az egészséges, fiatalos és vonzó bőr megőrzéséhez. A tűpárna rugalmasan alkalmazkodik az arcformához, az áthatolási mélység beállítása kényelmesen, közvetlenül az IONTO-MESO komfortrendszer kézi egységén lehetséges, mely egyénileg testre szabható intenzitást és így kellemes, fájdalommentes kezelést biztosít, éppen olyan nagyon érzékeny területeken, mint pl. a homlok.


A mezoterápia nyújtotta kezelések eredményeit tovább fokozza, ha az IONTO-SONO® effect egyedülálló csúcstechnikai eszköz által nyújtott lokális dinamikus mikro masszázzsal (LDM), és a speciális 1,3 és 10 megaherzes ultrahanggal egészítjük ki a kezelést és tesszük komplexebbé, amivel így hatékonyan visszaállítható a bőr biológiai órája, visszaadva a természetes fiatalság látszatát. A mezoterápiát követő ultrahangkezelés azt a célt szolgálja, hogy a különleges mechanikus, termikus, kémiai és phonophoretikus hatásain keresztül még mélyebbre juttassa a hatóanyagokat, a hosszantartó hatás elérése, illetve a vérellátás és a nyirokkeringés serkentése érdekében. Az ultrahang energiája folyamatosan, illetve impulzusokban is adagolható. Ezek az ultrahanghullámok vibrációt adnak le a szöveteknek, és az ezáltal a testbe juttatott energia pozitív hatást fejt ki a bőr mikro áramlataira és a sejthártya áteresztőképességére, javítja a vízkötő képességet és a hatóanyag felvételt, finomítja és regenerálja a bőrszerkezetet, kisimítja a ráncokat és barázdákat. A felvett energia egy része emellett hővé alakulva serkenti a mikro keringést.

                     Mezoterápia előtt                                                 Mezoterápia után                                    


A kezelések eredményeként:

·         a bőr optimálisan hidratált lesz, a vízhiányos ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé válik,

·         tartós kúra esetén jelentősen csökkennek a száj, és a szem környéki ráncok,

·         a bőr minősége, struktúrája jelentősen javul, a kollagén és elasztin rostok intenzív termelődésének köszönhetően,

·         az öregedési folyamat lelassul, a bőr színe egyenletessé válik, ez egyébként a dohányzás következtében kialakult bőrhibáknál nagyon látványos hatást eredményez,

·         a kezelésnek nincsenek mellékhatásai, nincs vérzés, nincs fájdalom, nincs gyulladás, nincs gyógyulási idő, a kezelések közben a komfortérzet is kellemesnek mondható.

 

A kozmetikai komplex arcfiatalító kezelések közül leginkább az anti-ageing-, lifting- és ránckezeléseknél a bőrkép javítására, szemkörnyék ápolására, hidratálásra, táplálásra, bőrrenyheségre, bőrmegereszkedettségre, feszesítésre, valamint arc, nyak, dekoltázs és kézfej bőrének fénykárosodására, pigment foltok halványítására, az öregedés látható jeleinek lassítására alkalmazzuk, de mivel speciális hatóanyag beviteli lehetőséget teremt ez a kezelés, ezért hasznos a gyulladáscsökkentő szerek bejuttatására, aknés, rosaceás bőröknél, zsíros, gyulladásra hajlamos bőrre is.

 

A megereszkedett, laza bőr, a finomabb ráncok is sikerrel kezelhetők ezzel a módszerrel, aminek hatására az arckontúr feszesebbé válik, tartósan megszűnik a feszítő, száraz érzés, a megereszkedett bőr teltebb lesz, az egyenetlenségek feltöltődnek. A kezelt területen a bőrszövet alkotóelemeiben minőségi és mennyiségi változások mennek végbe, végeredménye a bőrszerkezet visszafiatalodása. A kollagén és elasztin rostok dehidratációja mérséklődik, szintézisük fokozódik, a bőrszerkezet újjáépül, a kötőszövet megfiatalodik. Antioxidánsok, vitamin komplexek bejuttatásával a sejtek rejuvenációja érhető el. A mezoterápiás kezelés arcemelő – mezolifting - hatása azonnal látható és tapintható. 

A bőr állapotától függően célszerű a kezeléseket kúraszerűen alkalmazni. A bőr állapotától és a diagnosztikától függően 4-6-8 alkalomból álló kezelőkúrákat javasolunk. A kúrák eredménye azonnal látható és tapintható. A bőrszerkezet folyamatos újjáépülése mellett a mikro ráncok kisimulása és a mélyebb mimikai ráncok halványulása figyelhető meg. A kúrák ideje alatt javasolt az otthoni ápoló szérumok rendszeres használata.

A kúrák eredményeképpen mellékhatások nélküli tökéletes kozmetikai „arcszobrászat” valósul meg. Az intenzív arckezelő kúrák eredményét havonta egy alkalmas fenntartó kezeléssel tehetjük tartóssá. Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem akarják tétlenül nézni, hogy a bőrük megöregedjen, vagy a már kialakult problémák ellen tartós, de nem drasztikus megoldást keresnek. A legelső, apró jelek megjelenésétől - akár 25-30 éves kor körül - érdemes évente 1-1 kúrát beiktatni, hogy a bőr megőrizze fiatalságát.

Kezelés előtt aznap tilos az edzés, a szauna és a szolárium, kezelés után aznap már nem lehet edzeni, szaunázni, és 48 órán át tartózkodni kell a napozástól, szoláriumtól. A fertőzések elkerülése érdekében tilos a bőrt a kezelést követően kaparászni, dörzsölni, vakarni!

 

Ellenjavallatok

·         rákos betegség, sclerosis multiplex, epilepszia,

·         botox kezelés után 30 napig, ill. a botoxolt területet soha nem lehet kezelni,

·         hyaluronsavas implantátum, vagy injekciós betöltés után 4 hétig nem lehet kezelni az adott területen,

·         bőrbetegségek, lázas állapot, vírusos hasmenés, egyéb vírusos fertőzés, megbetegedés fennállása esetén,

·         autoimmun betegségeknél,

·         szívprobléma, pacemaker, bármi más implantátum esetén, terhesség- fogkezelés ideje alatt, műtét után 40 napig,

·         szemgolyó felett, és közvetlenül a szemgolyó környékén nem alkalmazható.