Lokális dinamikus mikromasszázs (LDM)

LDM (lokális dinamikus mikro masszázs) és ultrahang, bőrfiatalító arckezelések - két technológia egyben, a tökéletes és hosszan tartó bőrfeszesítés érdekében

 

Az Ionto Comed által tökélyre fejlesztett, maga nemében páratlan képességű IONTO-SONO® Effect eszköz két fontos technológiát kombinál, a továbbfejlesztett, egyedülálló módon 3 frekvencián működő ultrahangot és a lokális dinamikus mikro masszázst.

Az LDM – lokális (helyi) dinamikus mikro masszázs – olyan új kezelési módszer, mely minőségében különbözik a többi masszázsmódszertől.

Az LDM technológiával speciális ultrahanghullámok kerülnek alkalmazásra, melyek frekvenciái nagy sebességgel változnak.

Ezáltal olyan hatások jönnek létre, melyek hagyományos ultrahanggal nem érhetőek el.

E technológiában az ultrahang frekvenciák nagy sebességgel (100 és 1000 alkalom másodpercenként) váltakoznak.

Ennek során a szövetben a nyomásfokozatok lüktető váltakozása jön létre, egyazon intenzitás mellett. Ez a szövet mikro masszázsának új módját eredményezi, ami a hagyományos ultrahang alkalmazásban nem létezik.

Az ultrahanghullámok által a szövetben váltakozó módon lép fel túlnyomás és alacsonynyomás. Az ultrahang frekvenciát ugyanazon intenzitás mellett 1 MHz-ről 3 MHz-re, vagy 3 MHz-ről 10 MHz-re módosítjuk, az abszolút nyomásértékek a szövetben ugyanazok maradnak. Minden mikro masszázs egység mérete eközben azonban 0,75 mm-ről 0,25 mm-re (illetve 0,25 mm-ről 0,075 mm-re) csökken. Ez egyedülálló lehetőséget kínál az ultrahang mikro masszázs hatásainak dinamikus modulálására.


A kozmetikában 1 Mhz és 3 MHz frekvenciájú ultrahanghullámot alkalmaznak, amelyek 5 cm ill. 1 cm mélységben hatolnak be a testbe, aminek köszönhetően túlnyomórészt nem a bőrben, hanem jelentősen mélyebben nyelődnek el. Az IONTO-SONO® effect ezen felül még 10 MHz frekvenciájú ultrahanghullámot is képes sugározni, amely kb. 0,3 cm-es behatolási mélységgel majdnem kizárólag a bőrben nyelődik el. Ez jelentős előnyt kínál kozmetikai és bőrgyógyászati alkalmazás esetén.

Az LDM technológia az erős mikro masszás hatásával plusz mechanikus erőket von be, melyek a molekulák közötti keresztkötéseket még erősebben rezegtetik a kollagén molekulákban, és azokat szét is szakíthatják.

Ebből adódik az erősebb feszesítő hatása az LDM technológiájának a hagyományos ultrahanghatáshoz képest.

A technológia alkalmazása 10 MHz frekvenciás kombinációval azt eredményezi, hogy ezek az erők sokkal inkább a bőrben koncentrálódnak.
Az LDM technológia hatékony kezelési módszer a ráncok, aknék, hegek, foltok, striák, cellulit ellen, elősegíti a zsírleszívás elő- és utókezelését. Kúrakénti alkalmazása során a hatás nem marad el! Az eredmény folyamatos, látványos és tartós!

A nagyobb frekvenciájú ultrahang hullámok az LDM technológia segítségével felerősítve elősegítik a jobb vízeloszlást, valamint serkentik a kollagén és elasztin termelést. Ezen túlmenően megváltoztatják a kötőszövetben a térhálós kötéseket.

Az LDM technológia rendelkezik néhány jól dokumentált, sejtekre kifejtett hatással, többek között olyanokkal, mint:

·         a sejtosztódás stimulációja

·         a proteinszintézis elősegítése

·         a membránszerkezetek módosítása funkcióinak és áteresztőképességének megváltoztatása.


Minden ember, akinél nem merülnek fel ellenjavallatok az ultrahang terápiával szemben, alkalmas az IONTO-SONO® Effect - tel történő kezelésekre. Rákos megbetegedésben szenvedő vagy pacemakerrel rendelkező személyek egyáltalán nem vehetnek részt kezeléseken, kozmetikai alkalmazások esetén csak sérülésmentes bőr kezelhető. A módszer minden korcsoport és bőrtípus esetében alkalmazható.

Mivel a bőr receptorok nem tudják követni az ultrahanghullám erős és gyors rezgését, így a kezelés alatt legfeljebb langyos meleget érezhető.

10 MHz-es frekvencia alkalmazása esetén egyes eredmények (pl. bőrfeszesség fokozódása, ráncok enyhülése stb.) rögtön az első kezelést követően megfigyelhetőek. Ezért egyes IONTO-SONO® Effect kezelések normál kozmetikai kezelési programba is beilleszthetőek. Hosszan fennmaradó hatások eléréséhez minden esetre rendszeres kezelésekre van szükség hetente 1-2 alkalommal 4-6 héten át. Ezek a kezelések a bőr megjelenésének jelentős és hosszú időn át fennmaradó javulását eredményezik, amely még hónapokkal a kezelés időszakát követően is tovább javul.

Az IONTO-SONO® Effect - tel alkalmazott ultrahang hullámokat már több éve alkalmazza az orvostudomány és a kozmetika, és ez alatt biztonságosnak bizonyultak. Az LDM – technológia még nagyobb biztonságot nyújt, mivel a gyors frekvenciaváltás kiküszöböli az álló ultrahang hullámok létrejöttét a testben.


Az LDM technológia három előnyt kínál a hagyományos ultrahang alkalmazással szemben:

·         az ultrahang-frekvenciák gyors váltakozása a nyomásfokozatok erős pulzálását okozza a szövetben, ami a mikro masszázs egy új módját idézi elő,

·         az LDM technológia alkalmazása mindezen felül lehetőséget nyújt ahhoz, hogy egyszerre hatást gyakoroljon különböző mélységek kezeléséhez,

·         az LDM technológia nagy előnyöket ígér, amennyiben a különböző frekvenciák eltérő hatásokkal rendelkeznek, és ezeket egy kezelésben kell kombinálni.


Néhány példa az LDM technológia esztétikai célú alkalmazására:

·         bőrfiatalítás – a fibrociták elkülönítése, fibroblasztokká alakítása,

·         bőrfeszesítés – a kollagén-szerveződések javítása által a sejten kívüli terek bővítése,

·         cellulit – a kötőszövet-szerkezetek javítása által a diffúziós folyamatok gyorsítása, az anyagcsere megfelelő fokozásával a zsírszövetekben,

·         a kötőszövet stimulációja – a makrofágok úgynevezett fibroblaszt-stimuláló képességének fokozása 3 MHz frekvenciájú ultrahanggal. Egyidejűleg az 1 MHz-es frekvencia jobban képes stimulálni e faktor hatását. Csak a két különböző frekvencia kombinációja egy kezelésen belül tudja mindkét folyamatot optimálisan irányítani,

·         hegek, striák – a kollagénháló-szerkezet módosításával a mikrokeringés és az anyagcsere javítása,

·         akne, akne utáni hegek kezelése.