Ultrahang

Ultrahang, a bőr megújító erejének stimulálása, látványos lifting hatás az arckezelésben

 

Felfedezése óta az ultrahangos kezeléseket széles körben alkalmazzák a gyógyászatban, s újabban használatuk új perspektívákat nyit a kozmetikában is. A mélyen keletkező mikro-masszázzsal rövid idő alatt csodákat érhetünk el. A kezelés lényege a jól alkalmazott frekvencia és intenzitás.

Az ultrahang alkalmas mind fizikai, mind kémiai, mind biológiai változások létrehozására a  szövetekben. Az eljárás elve, hogy az ultrahangos kezelőfejben található rezgő membrán az elektromos frekvenciát mechanikus rezgésekké alakítja át. Amikor a fejet ráhelyezik a kezelendő felületre, a szövetek részecskéi ide-oda mozgásukkal hőt termelnek. A készülékfej mozgatásával az ultrahang rezgését a bőrbe vezetjük több milliméter mélyen a szövetekbe, és az ultrahangos rezgés a bőr alsó rétegéig behatolva magával viszi a különböző szérumok, bőrfeszesítő hatóanyagok, vitaminok és zselék hatóanyagait, felgyorsul a nyirokáramlás, valamint a sejtanyagcsere. Az ultrahang hatására a hatóanyagok felszívódása az többszörösére növekszik. 

Az Ionto-Comed által továbbfejlesztett új generációs 1, 3 és 10 Megaherzes, LDM (lokális dinamikus mikro masszázs) funkcióval egyesített ultrahangos kezelés egy olyan új eljárás, mely minőségében egyedülállóan különbözik a többi ultrahangos masszázsmódszertől. Az LDM-mel kombinált ultrahangos kezeléssel, az ultrahang mikro masszázs hatásainak dinamikus modulálásával elérhető sejtosztódás stimulálása, a proteinszintézis elősegítése és a membránszerkezetek módosítása extra hatások jótékonyan egészítik ki az ultrahang hatásait, és a célzott hatóanyag mélyebb bőrrétegekbe juttatása hatékonyabb és azonnali lifting-hatást eredményez, valamint eredményesebben hozzájárul a bőr megújulási folyamataihoz.

Az ultrahanggal végzett kozmetikai arckezelés lényege, hogy a bőr mélyebb rétegeibe, tehát az irhába és a bőraljába zsírban és vízben oldódó hatóanyagokat jutassunk be. A rezgés zselé, szérum, olaj stb. segítségével biztosítja, a bőr és a kezelőfej közti közeget, ez a felviendő hatóanyag és a bőr mélyebb rétegei  közt lévő kapcsolat miatt lényeges. Az ultrahangos kezelés során a szaruréteg sejtjeit rögzítő kötések lazulnak fel, emellett az ultrahang más fiziko-kémiai hatásai is elősegítik a hatóanyag penetrációját. A rezgések hatására a szövetek megmozdulnak, egymáshoz érve, masszírozzák egymást, miközben hőt termelnek.

Az ultrahang különböző hatásokkal rendelkezik:

 

·         kémiai hatás: oxidáló hatására a szervezetben lejátszódó kémiai folyamatok felgyorsulnak, a sejthártyák áteresztőképessége fokozódik, felgyorsulnak a diffúziós folyamatok,

·         mechanikus hatás: a mélyen ható mikro-masszázs fokozza a vérbőséget, erősíti a kötőszövetet, fokozza a sejtanyagcserét és a zsírlebontást,

·         termikus hatás: a kezelt felületen fellépő hő elősegíti az erek tágulását, ezáltal fokozza a nyirokkeringést és az anyagcserét,

·         fizikai hatás: visszaállítja a bőr normál pH értékét, javítja a bőr oxigén ellátottságát,

·         fonoforézis: a hatóanyagok bevitelét a bőr mélyebb rétegekbe fonoforézisnek nevezzük, egyik kezelési módszerrel sem jutnak be a hatóanyagok oly homogén módon a bőr mélyebb rétegeibe, mint az ultrahang kezeléssel.

Az Ionto-Comed LDM technológiája az erős mikro masszás hatásával plusz mechanikus erőket von be, melyek a molekulák közötti keresztkötéseket még erősebben rezegtetik a kollagén molekulákban, és azokat szét is szakíthatják. Az LDM technológiával speciális ultrahanghullámok kerülnek alkalmazásra, melyek frekvenciái nagy sebességgel változnak. Ezáltal olyan hatások jönnek létre, melyek hagyományos ultrahanggal nem érhetőek el. E technológiában az ultrahang frekvenciák nagy sebességgel (100 és 1000 alkalom másodpercenként) váltakoznak. Ennek során a szövetben a nyomásfokozatok lüktető váltakozása jön létre, egyazon intenzitás mellett. Ez a szövet mikro masszázsának új módját eredményezi, ami a hagyományos ultrahang alkalmazásban nem létezik. Az ultrahanghullámok által a szövetben váltakozó módon lép fel túlnyomás és alacsonynyomás.
Az ultrahang frekvenciát ugyanazon intenzitás mellett 1 MHz-ről 3 MHz-re, vagy 3 MHz-ről 10 MHz-re módosítjuk, az abszolút nyomásértékek a szövetben ugyanazok maradnak. Minden mikro masszázs egység mérete eközben azonban 0,75 mm-ről 0,25 mm-re (illetve 0,25 mm-ről 0,075 mm-re) csökken. Ez egyedülálló lehetőséget kínál az ultrahang mikro masszázs hatásainak dinamikus modulálására.

 

Ennek a mélyreható ápolásnak az eredménye, hogy fokozza a zsírban, olajban oldódó vitaminok, a liposzómába csomagolt hatóanyagok, az emulziók és a vízoldékony hatóanyagok felszívódását, serkenti a bőr és a bőr alatti kötőszövet, valamint a zsírszövet anyagcseréjét, a salakanyagok kiürülését, a vér és a nyirok keringését, az izomszövetek vérellátását, hatására a kollagén szintézis javításával a bőr feszesebb, rugalmasabb lesz. A kezelés lassítja a bőr öregedését, enyhíti a ráncokat és sejtmegújító hatása van, az ultrahang előnyösen alkalmazható az aknés bőr kezelésére, és a hegek halványítására, valamint cellulit kezelésekre, regenerálásra, izomlazításra, anyagcsere fokozó kezelésekre. Mindenfajta bőrtípusra alkalmazható az ultrahangos kozmetikai arckezelés, korosztálytól függetlenül.

 

Ellenjavallatai:

• pacemaker

• terhesség

• bőrbetegség

• rákos daganatok

• akut gyulladt állapotok, friss sérülések,

• beépített protézisek,

• rossz általános kondíció,

• visszértágulatok esetén, és a gyerekeknél általában.

 

Tilos alkalmazni:

• fül környékén és szemgolyón,

• szív felett,

• koponyán,

• gerincoszlop közelében,

• gégeporcon, pajzsmirigy felett.